If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами вземи погледни да не би някой да ги е резнал и тях преди теб. И такива случаи има. Този трик не е показан за пръв път в нашия форум. По чуждите форуми на всякъде го го пишат и ползват.
Ами най-вероятно няма да е пин 15, щото са различни модели, бивши 156 2.0 98'и ГТВ 1.8 98', а от 3 дни съм със 166 2.0 99'. Само 156-цата имаше тая болест. А какво да гледам като нямам проблеми, и да е рязан все ми е тая.
OEM новото клапанче което сложихме е същото по форма като старото, но адаптацията която ми направиха е тази която си прави апаратурата на бош, болтчето естествено го бараха. В интерес на истината , одеве слезнах в гаража и вързах шибания ПИН 15 , веднага взе да клати, върнах болтчето на дросела на положението при което е било преди да го регулират и покарах колата. Вървеше без да клати, но пуснех ли климатика започваше леко клатене. Предполагам обаче, че утре като мина повече километри отново якото клатене ще започне от начало. Разгледах и онзи клапан ли какво ли е горе в дясно на двигателя, един такъв топчест в който влиза една тръбичка която прави вакум, запуших я, отворих клапана разгледах го сякаш нищо му нямаше, покарах така няма разлика.. Истината е, че в Пловдив поне аз не знам при кой да я закарам за я оправи и за това си карам така с резнат кабел на ПИН 15.
Ако някой наистина може категорично да оправи проблема с нестабилните обороти при ТС със сигурност ще направи добри пари. Имам приятели които са фенове на марката и притежават такива автомобили без да участват в този форум и също страдат от невъзможността да решат проблема си не зависимо от парите които и те са дали.
Как да ти кажем категорично като никой не знае кой точно от поне 10-те причини на проблема се е появил при теб. Ами ако трябва да се смени АБС централата? Защото и такъв случай имам. Правя, струвам, меря, чистя, адаптирам и не. Клати и клати. На края се оказа, че централата на АБС-а не подава коректен сигнал за скоростта. След поне 10 идвания на колата при мен на края смених АБС-а и заспа.
Как да ти кажем категорично като никой не знае кой точно от поне 10-те причини на проблема се е появил при теб. Ами ако трябва да се смени АБС централата? Защото и такъв случай имам. Правя, струвам, меря, чистя, адаптирам и не. Клати и клати. На края се оказа, че централата на АБС-а не подава коректен сигнал за скоростта. След поне 10 идвания на колата при мен на края смених АБС-а и заспа.
Виж мен не ме интересува ти какво ще правиш. Просто искам гаранция, че като си докарам колата и я оставя при теб, когато ми кажеш кога да я взема и колко да ти платя, проблема да го няма, но не за известно време , а поне за година.
Първо аз ако не ти оправя колата няма да ти взема пари. Второ ако я оправя няма да е за 2 дена, а ще е за повече от година И 3-то точно на теб пътя до София ти е 1 час магистрала. Аз ако съм не бих бил 3 часа път, а ще ида в София. Що не отидеш при Бобо например? По-тънко ще ти излезе от към пътя.
Не ти отказвам, просто според мен това е по-добрия вариант за теб. Ако искаш ела, ще я оправя ... ти си решавай.
Ами ще пробвам, наистина при Бобо ще ми е по-лесно. За съжалени от толкова години не можах истински да се насладя на безусловният кеф да карам алфа независимо , че съм платил вече огромна сума за ремонта на точно този проблем, но мен лично 156 цата преди фейслифта много ми харесва и преди да я оставя на жена ми и да се метна на 159 та ще се надявам да бъде напълно изправна.
А нема го,я ела да видиш какво правят Мултиджетите Евро 4 до 70 гр.,заради тъпата корекция на дюзите,а па за 2.4 с гениалната си геометрия на всмукателния колектор,да не говориме
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
А нема го,я ела да видиш какво правят Мултиджетите Евро 4 до 70 гр.,заради тъпата корекция на дюзите,а па за 2.4 с гениалната си геометрия на всмукателния колектор,да не говориме
Е хубу де, сигурно е така, като казваш, ма нали 156ци уж....а до са 105ца или 136ца да клати не съм видял...
146цата ми бившата и тя клати бтв...
156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
Ти не се и опитваш да разбереш какво ти говоря. Но както и да е. Колата си е твоя караш си я както ти е кеф Това което исках да кажа го казах мисля, че доста ясно дори. Ти вероятно никога не си знаел как трябва да ти върви колата и за това не можеш да разбереш какво искам да ти кажа
Започвам с извинение към колегата ОЕМ за глупавото ми упорство относно ПИН 15. Преди няколко дни един пич от една пловдивска автомивка ми даде визитка на един майстор в кв. Смирненски и ми го похвали като оправен човек. Днес отидох като преди това вързах ПИН 15, естествено колата клатеше в движение между 500 и 1500 оборота. Майстора прегледа колата , отбеляза факта че болтчето на дросела е пипано и това не е добре. За всеки случай шунтира маркуча за картерните газови с обяснението, че макар и клапанчето да е сменено то леглото му вероятно е износено. Закачи някакъв комп с програма на руски не забрах каква е и клапата взе да издава звуци. След малко каза готово карай. Карах 15 километра и оборотите не мръднаха, може би на най-ниските обороти имаше някакво клатене но не повече от 100 оборота и то с включен климатик. Обаче с вързан ПИН 15 колата върви чувствително по-добре. За клатенето се надявам след няколко дни да не се появи проблема а между другото ще пробвам и с не запушен клапан как е.
П.П. Щастието не беше дълго. След като махнаха запушената тръбичка и сложих нормална, оборотите на пуснат климатик започнаха да клатят, върнах запушена продължиха да клатят. След около 20 километра оборотите и без да пускам климатика взеха да клатят. Утре съм на майстор отново, но понеже моята клапа е барана взех от един колега клапа с моторче в много добро състояние и със запечатани болтчета. Кагато разглеждах моята клапа с моторче ми направи впечатление, че на моторчето има синя точка, доколкото си спомням такива сини точки имат компа и моторчето на модела от 98 година поради дефект в заводски монтираните, а това моторче е сменено от Бош след рекламация на ново поставено от тях което също нямаше синя точка, та утре ще има разправия и с хората от Бош. В общи линии съм силно скептичен, че проблема ще се оправи. Според колегата от който взех дросела с моторче преди да разколачи колата двигателя е работил перфектно така че сега поне ще знам, че не е от дросела и ТПС.
Започвам с извинение към колегата ОЕМ за глупавото ми упорство относно ПИН 15. Преди няколко дни един пич от една пловдивска автомивка ми даде визитка на един майстор в кв. Смирненски и ми го похвали като оправен човек. Днес отидох като преди това вързах ПИН 15, естествено колата клатеше в движение между 500 и 1500 оборота. Майстора прегледа колата , отбеляза факта че болтчето на дросела е пипано и това не е добре. За всеки случай шунтира маркуча за картерните газови с обяснението, че макар и клапанчето да е сменено то леглото му вероятно е износено. Закачи някакъв комп с програма на руски не забрах каква е и клапата взе да издава звуци. След малко каза готово карай. Карах 15 километра и оборотите не мръднаха, може би на най-ниските обороти имаше някакво клатене но не повече от 100 оборота и то с включен климатик. Обаче с вързан ПИН 15 колата върви чувствително по-добре. За клатенето се надявам след няколко дни да не се появи проблема а между другото ще пробвам и с не запушен клапан как е.
П.П. Щастието не беше дълго. След като махнаха запушената тръбичка и сложих нормална, оборотите на пуснат климатик започнаха да клатят, върнах запушена продължиха да клатят. След около 20 километра оборотите и без да пускам климатика взеха да клатят. Утре съм на майстор отново, но понеже моята клапа е барана взех от един колега клапа с моторче в много добро състояние и със запечатани болтчета. Кагато разглеждах моята клапа с моторче ми направи впечатление, че на моторчето има синя точка, доколкото си спомням такива сини точки имат компа и моторчето на модела от 98 година поради дефект в заводски монтираните, а това моторче е сменено от Бош след рекламация на ново поставено от тях което също нямаше синя точка, та утре ще има разправия и с хората от Бош. В общи линии съм силно скептичен, че проблема ще се оправи. Според колегата от който взех дросела с моторче преди да разколачи колата двигателя е работил перфектно така че сега поне ще знам, че не е от дросела и ТПС.
Пробвай,но покарай известно време,за да се адаптира,ако нямаш комп де
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment